Nakon intervjua Kojovića na Raportu, ekspresno reagirao Hrvatski medijski servis. Kipte od srdžbe

Predsjednik Naše stranke Predrag Kojović izjavio je za “Raport” kako “četvorka”, koju čine Narod i pravda, SDP BiH, Naša stranka i BHNL, planiraju da nakon izbora 2022. naprave vlast u Federaciji BiH bez SDA i HDZ-a BiH.

Upitan kako će bez HDZ-a napraviti vlast ako ta stranka dobije, kao i do sada, 70 posto podrške hrvatskog biračkog tijela, Kojović je kazao kako on vjeruje da “četvorka” može imati šest Hrvata, jednu trećinu u Klubu Hrvata federalnog Doma naroda.

– A vi, ako imate jednu trećinu u svakom klubu, imenujete predsjednika Federacije i Federalnu vladu – kazao je Kojović, koji se, inače, kako je kazao u razgovoru s Bakirom Hadžiomerovićem, zalaže za ravnopravnost “građana i naroda”.

– Kojovićev i plan “četvorke” da uz pomoć šest “halal” Hrvata, onih koje izaberu Bošnjaci, u federalnom Domu naroda formiraju vlast bez onih koji dobiju većinsku podršku hrvatskih birača, pokazuje kako se Naša stranka, zapravo, ne razlikuje od ostalih bočnjačkih stranaka u odnosu prema Hrvatima i da imaju isti cilj – majorizaciju Hrvata, koji su ustavni konstituent Bosne i Hercegovine – piše Hrvatski medijski servis, neformalno glasilo Čovićevog HDZ-a, pozivajući na hitne izmjene Izbornog zakona, “kako bi se osujetile zle namjere bošnjačkih političara, a Hrvati mogli izabrati svog predstavnika u Predsjedništvo BiH i svih 17 izaslanika u Klub Hrvata federalnog Doma naroda”.

 

  • BH-INFO TV